DevTips.NET

Red Hat introduceert CloudForms 3.1

woensdag 27 augustus 2014

Red Hat introduceert CloudForms 3.1

27-08-2014 13:21 | Door externe partij | Lees meer over het bedrijf: Red Hat | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Red Hat, leverancier van opensource oplossingen, brengt in september dit jaar de volgende versie van de open hybride cloud management oplossing uit.

Cloudforms 3.1 biedt diverse nieuwe beheerfuncties voor private, publieke en hybride OpesStack, Amazon Web Services, VMware en Red Hat Enterprise Virtualization cloud-omgevingen. Bovendien ondersteunt Cloudforms 3.1 nu ook Microsoft private-clouds.

Cloudforms 3.1 is het eerste productresultaat van de ManageIQ opensource-community die in mei 2014 van start is gegaan. Red Hat heeft ManageIQ in december 2012 aangekocht en de broncode eerder dit jaar openbaar gemaakt. Red Hat wil zo de innovatie op het gebied van hybride cloud-beheeroplossingen binnen de opensource gemeenschap voeden.

Red Hat levert met Cloudforms 3.1 naar eigen zeggen een robuuste beheeroplossing die voor meerdere platformen geschikt is. De oplossing biedt beheerfunctionaliteit voor Openstack-clouds en ondersteunt nu ook Microsoft private-clouds. Bovendien is de integratie met Amazon Web Services, VMware en Red Hat clouds uitgebreid. Naast de verbeteringen die betrekking hebben op Openstack en andere cloud-platformen, zijn er ook de nodige vernieuwingen doorgevoerd op het gebied van de gebruikerservaring, automatisering en integratie van Cloudforms met andere beheer-tools en processen. Andere toevoegingen voor Cloudforms 3.1 zorgen ervoor dat de beheermogelijkheden ook toepasbaar zijn op de rest van Red Hat’s open hybrid cloud aanbod.

Cloudforms 3.1 wordt ook aangeboden als onderdeel van de Red Hat Cloud Infrastructuur. Deze oplossing stelt bedrijven in staat traditionele gevirtualiseerde omgevingen om te zetten naar Openstack-clouds. Red Hat Cloud Infrastructure omvat Red Hat Cloudforms, Red Hat Enterprise Virtualization en Red Hat Enterprise Linux Openstack Platform.

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips