DevTips.NET

GAC als eerste Europees live met Nav 2015

donderdag 18 september 2014

De migratie bij Lenco, dat werkte met Nav 5.01, heeft in totaal zes maanden geduurd: van de start  tot en met de live ondersteuning, zegt Willem Nijhof, opportunity manager bij GAC Business Solutions. Hij vertelt dat de betrokken teams van Lenco, GAC en partner To-Increase een felicitatiemail vanuit Microsoft ontvingen.

'Great work, you were the world’s first live on Nav ‘Crete’' (Crete was de codenaam voor Nav 2015).

Volgens ict-specialist Peter Derks van Lenco betekent de overstap naar Microsoft Dynamics Nav 2015 een grote upgrade. Hij is blij met het dashboard in combinatie met de werkstromen die door GAC zijn ontwikkeld. 'Daarmee kunnen we processen van het begin tot het einde volgen. We hebben ook een app laten bouwen en de verbeterde 'connectivity-studio' ingezet. Nav 2015 geeft ons meer grip op processen en meer inzicht in onze cijfers.'

Microsoft Dynamics Nav 2015 is de opvolger van Nav 2013 en bevat onder meer vernieuwingen voor mobiel en locatie-onafhankelijk werken. Deze versie bevat 'multi device'-ondersteuning voor mobiele apparaten en maakt het voor bedrijven eenvoudiger om een byod (bring your own device)-beleid in te voeren en te ondersteunen. Via een moderne webclient kunnen gebruikers altijd vanaf een browser veilig met de bedrijfssoftware werken, aldus GAC.

Het bedrijf noemt als een tweede belangrijke vernieuwing in Nav 2015 de Power BI-gereedschappen waarmee beslissingen beter op de bedrijfsgegevens in de software te baseren zijn. Power BI is volgens GAC een krachtige toevoeging om Nav 2015 als bi-tool in te zetten. Met behulp van een viertal gespecialiseerde gereedschappen kunnen ook kleinere ondernemingen Power BI inzetten om informatie uit big data te halen.

Ook is de interface van Dynamics Nav 2015 nog verder gelijk getrokken met andere toepassingen van Microsoft zodat gebruikers hun weg weten te vinden in de gereedschappen. Daarnaast ondersteunt deze versie One Microsoft, zodat gebruikers met één keer inloggen direct van Nav, Sharepoint en Office gebruik kunnen maken. Gekoppeld aan de reeds bestaande rolgebaseerde interface, die schermen aanpast aan de taken van een gebruiker, is Dynamics Nav 2015 met minimale training door iedereen te gebruiken, aldus GAC.

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips