DevTips.NET

Microsoft kondigt Windows 10 aan

dinsdag 30 september 2014

Tegelijk met de aankondiging van Windows 10 komt Microsoft ook met het Windows Insider Program. Dit is het grootste platform dat Microsoft ooit heeft opgezet om derden mee te laten denken en ontwikkelen in het anders inzetten en gebruiken van Windows om het zo aan te passen aan de gebruikersbehoeften.

Deelnemers aan het programma krijgen toegang tot de technische preview van Windows 10 en krijgen de mogelijkheid om input te leveren aan de ontwikkelingscyclus en feedback te geven.

Windows 10 zal in één versie uitgegeven worden die geschikt is voor alle apparaten; van Xbox tot pc’s en van smartphones en tablets tot kleine gadgets. Het wordt volgens de softwareleverancier daarom geschikt om in te zetten van the internet of things tot in enterprise datacenters wereldwijd. Daarnaast komt Microsoft met een samengevoegd app-platform voor ontwikkelaars voor alle devices met één enkele app store. Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om applicaties te schrijven voor een bepaald device, die eenvoudig kunnen worden aangepast naar andere apparaten.

Windows 10 krijgt speciale beveiligingsfuncties mee die bescherming bieden tegen schending, diefstal en phishinh. Daarnaast wordt het besturingssysteem uitgerust met speciale data loss prevention, die gebruik maakt van containers en datascheiding op applicatie- en file-level. Dit is inclusief beveiliging die data volgt als het zich begeeft van een tablet of pc naar een usb-schijf, e-mail of naar de cloud.

Beheer en deployment zijn in Windows 10 vereenvoudigt om zodoende kosten te besparen, inclusief in-place upgrades vanaf Windows 7 en 8 waardoor gegevens op apparaten blijven staan en niet opnieuw ingeladen hoeven te worden. Organisaties krijgen ook de flexibiliteit zelf te kunnen kiezen hoe snel ze innovaties en verbeteringen willen doorvoeren. Ze kunnen een op maat gemaakte app store krijgen die aansluit op hun behoeften en omgeving. De bedoeling is dat de app store de mogelijkheid biedt voor volumelicensering van apps, flexibele distributie ervan en de mogelijkheid voor organisaties om licenties terug te eisen en her te gebruiken, mocht dit nodig zijn.

In Windows 10 komt het oude vertrouwde startmenu weer terug. Het gaat met één klik toegang bieden tot functionaliteiten en files die veel worden gebruikt. Ook kan er een persoonlijke ruimte gecreëerd worden waarin apps, programma’s, mensen en websites kunnen worden opgenomen. Ook gaan apps in een eigen venster draaien. Momenteel openen apps uit de Windwos Store in hetzelfde formaat als desktopprogramma’s doen. App-vensters kunnen in afmeting worden aangepast en kunnen verplaatst worden. Ze krijgen titelaanduidingen en krijgen de mogelijkheid om het venster te vergroten, verkleinen en weg te klikken.

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips