DevTips.NET

KPMG biedt 26 miljoen voor Microsoft-provider

vrijdag 28 november 2014

KPMG biedt 26 miljoen voor Microsoft-provider

28-11-2014 17:27 | Door Pim van der Beek | Lees meer artikelen over: Consulting | Lees meer over de bedrijven: KPMG, Crimsonwing | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Handenschudden

Adviesbureau KPMG wil de internationale ict-dienstverlener Crimsonwing overnemen.

Het heeft een bod uitgebracht van 26 miljoen euro op de aandelen. Crimsonwing is gespecialiseerd in Microsoft-oplossingen op het gebied van erp, crm en e-commerce. Als de aandeelhouders van de overnameprooi instemmen, ontstaat KPMG Crimsonwing. Dat wordt een joint venture van de KPMG-praktijken in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Malta.

Vanuit de Nederlandse KPMG-vestiging zullen ongeveer twintig medewerkers zich aansluiten bij het nieuwe samenwerkingsverband. Crimsonwing telt op dit moment 350 werknemers en heeft kantoren in Hilversum, Valkenswaard, Londen en Marsa (Malta).

Crimsonwing-oprichter David Walsh zal leiding geven aan het samenwerkingsverband, waarin de huidige Microsoft Dynamics-teams van KPMG in het Verenigd Koninkrijk en Nederland en de huidige werknemers van Crimsonwing vertegenwoordigd zullen zijn.

Crimsonwing is in 1996 opgericht en gespecialiseerd in volledig geautomatiseerde bedrijfsprocessen op basis van de bedrijfssoftware Microsoft Dynamics. Daarnaast biedt de onderneming oplossingen voor e-commerce op basis van Magento en Intershop. In 2007 behaalde de onderneming de Microsoft Gold Partner-status en werd de positie als dienstverlener van Microsoft Dynamics ERP- en CRM- oplossingen met twee overnames verder vergroot. Sinds januari 2008 is Crimsonwing genoteerd aan de beurs van Malta.

Microsoft Dynamics

'De aankondiging van vandaag is een belangrijke stap in de groei van onze erp- en crm-dienstverlening', zegt Erik Schut, partner bij KPMG en verantwoordelijk voor de managementconsulting-praktijk. Schut: “Ondernemingen zijn in toenemende mate op zoek naar Microsoft Dynamics oplossingen om het maximale rendement uit hun bedrijfsvoering te halen. De vraag naar deze oplossingen groeit en dat betekent dat wij mee willen. Daarop baseren wij onze strategie. De mogelijke overname van Crimsonwing stelt ons in staat in deze vraag te voldoen. De overname is bovendien een logisch vervolg op de investeringen die wij in het verleden in het ERP-domein hebben gedaan.'

Volgens Schut vormt KPMG door de combinatie met Crimsonwing één van de grootste Dynamics-adviespraktijken op de Europese markt.

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips