DevTips.NET

`Windows Phone lijdt aan Linux-op-de-desktop'

woensdag 4 maart 2015

‘Windows Phone lijdt aan Linux-op-de-desktop’

04-03-2015 07:58 | Door Jasper Bakker | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Nokia Windows Phone

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren.

Vandaag over het lelijke eendje op de smartphonemarkt: Windows Phone. Dat Microsoft-platform lijdt aan het probleem van Linux-op-de-desktop.

Microsoft benut Mobile World Congress deze week om nieuwe Lumia-smartphones te presenteren. Het zijn allemaal instaptoestellen, waarop wel Excel valt te gebruiken. De maker zegt pas met verse high-end toestellen te komen zodra Windows 10 af is, wat dan ook gelijk voor smartphones uitkomt.

Ondanks jaren inspanning en de besteding van veel 
resources (mankracht en geld) blijft Windows Phone een Calimero. Ironisch genoeg lijdt het mobiele besturingssysteem van Microsoft aan het aloude euvel dat Linux weerhoudt van doorbreken op de desktop. Weinig apps die veel eindgebruikers aantrekken, waardoor er weer weinig hardwareleveranciers zijn die het besturingssysteem standaard in hun assortiment bieden, waardoor er weinig eindgebruikers zijn die op hun beurt developers en apps aantrekken. Wat vind jij?
 

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips