DevTips.NET

Microsoft steunt plan tegen jeugdwerkeloosheid

maandag 30 maart 2015

'Onderdeel van het Werkakkoord is onder andere een samenwerking met uitkeringsinstantie UWV en proefproject ‘School van de Toekomst’, waarbij een basisschool gedurende drie weken ’s middags aan de slag gaat met ict-competenties die horen bij de 21-ste eeuw', aldus de initiatiefnemers.

Microsoft meldt: 'Wij verbinden ons met het Werkakkoord onder andere aan de doelstelling om via het onderwijs jongeren wezenlijke technische, digitale en sociale vaardigheden bij te brengen die in onze veranderende, digitale maatschappij steeds meer noodzakelijk zijn.'

Directeur Microsoft-Nederland Edwin Hageman: 'Als we onze krachten bundelen met scholen, ouders en leerlingen, kunnen we samen werken aan nieuwe generaties die de taal en logica van het internet begrijpen, kennis hebben van ict, privacy, security én kunnen coderen.

Zo bouwen we aan een sterke, toekomstbestendige BV Nederland.'

Microsoft wil bijdragen om het curriculum op scholen moderner te maken. Dat doet het onder meer via gratis online opleidingen voor het primair en voortgezet onderwijs en door verschillende initiatieven te ondersteunen waarbij jongeren door middel van technologie het beste uit zichzelf halen. 'Daar verbinden we onze naam, onze faciliteiten en onze mensen aan, maar ook ons netwerk van honderden business partners', aldus de ict-leverancier.

In het project is plek voor ondernemend onderwijs, participatie van ouders en het gebruik van vernieuwende leermiddelen. Het programma is toepasbaar in groep 1 tot en met 8 van de basischool. 'Na het project kan de school op deze wijze structureel verder met nieuwe manieren van lesgeven en onderwijsmethoden die in het project zijn geïntroduceerd. Na een pilot in Weesp in maart 2015, volgt een pilot in Den Haag in juni van dit jaar',aldus het ict-bedrijf.

Microsoft: 'Nog voor het einde van het schooljaar zullen extra pilots gestart worden om daarbij partners te zoeken, en een platform te bouwen waarop docenten onderling ervaringen delen en elkaar helpen groeien.' 

Er gaan al jaren stemmen op om ict-vaardigheden als programmeren in het onderwijssysteem te verankeren, zoals dat in andere landen al het geval is.

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips