DevTips.NET

`Deal Microsoft en Salesforce struikelt op bod'

dinsdag 26 mei 2015

Begin mei meldde Computable op basis van geruchten van het Amerikaanse persbureau Bloomberg dat Salesforce is benaderd voor een overname.

Om welke partij dit ging blijft onbekend. Kort daarna schreven we dat Microsoft als reactie hierop de crm-leverancier heeft benaderd voor een overname.

Nu meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC, op  basis van ingewijden, dat de twee partijen waarschijnlijk in mei rond de tafel hebben gezeten voor overnamegesprekken. De deal is gestaakt vanwege een te groot verschil in de prijs. Microsoft wilde 55 miljard dollar bieden voor Salesforce.com. Dit terwijl Marc Benioff, ceo van Salesforce.com, veventig miljard dollar vraagt voor het bedrijf. De deal zou een behoorlijke aanslag plegen op de 95 miljard dollar die Microsofts heeft klaarliggen. Bovendien zou de relatief nieuwe ceo van Microsoft terughoudend zijn om een deal van zo'n omvang te sluiten.

Naar verluidt hadden de partijen de deal al bijna gesloten, tot ze stuitten op het meningsverschil over de prijs. De bedrijven zijn niet van plan om binnenkort opnieuw rond de tafel te zitten voor een nieuwe deal.

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips