DevTips.NET

Edan implementeert Dynamics AX bij Bolletje

woensdag 27 mei 2015

Aan de maatwerkoplossing Blis waren in de loop der jaren allerlei applicaties gekoppeld, waaronder een warehouse management solution (wms)-pakket. Het einde van de technische levensduur kwam echter in zicht. Bovendien werd Bolletje in 2013 overgenomen door het Duitse bedrijf Borggreve. Dat was het startsein om de verdere automatisering onder de loep te nemen.

'We hadden behoefte aan een systeem dat efficiënter werken over alle afdelingen heen kon faciliteren, gekoppeld aan een meer procesgerichte aanpak', aldus Marco Rodenburg, financieel directeur van Bolletje.

'In 2009 waren we al van start gegaan met de implementatie van Microsoft Dynamics NAV, maar dat was enkel voor de automatisering van de administratie.'

In 2013 stond de bakkerijonderneming voor de keuze door te gaan met Microsoft Dynamics NAV of te kiezen voor Dynamics AX. 'Uiteindelijk overtuigden Microsoft Dynamics AX for Food en de partner Edan Business Solutions ons het meeste. Dynamics AX for Food is een standaard erp-systeem, in tegenstelling tot de Food-oplossingen op NAV. Dat was voor ons cruciaal. We wilden een oplossing die ons niet afhankelijk maakte van één leverancier', aldus Rodenburg.

Sander van Oversteeg, directeur bij Edan, stelt dat de voedingsmiddelenindustrie een van de belangrijkste markten voor het bedrijf is. Het contract met Bolletje is in zijn ogen ook van strategisch belang. 'Bolletje is een A-merk met een grote en positieve uitstraling in de markt.'

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips