DevTips.NET

Microsoft steekt 20 miljoen in start-ups

dinsdag 4 augustus 2015

Eerder maakte Microsoft bekend wereldwijd te investeren in start-ups in de vorm van Azure-cloudlicenties. Volgens Microsoft is de start-upscene booming.

Voornamelijk voor tech-start-ups liggen er wereldwijd veel kansen. ’De jacht op de volgende Nederlandse Uber, Reddit of Airbnb is geopend, er is geen gebrek aan ideeën’, aldus Marcel Timmer, innovation lead Microsoft Nederland. ‘Als start-up heb je echter meer nodig dan een goed idee en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Technologie kan een idee vleugels geven. Daarom investeren we fors in Nederlandse start-ups en in het bijzonder in toegang tot de nieuwste technologieën en de cloud. Ik kijk ernaar uit om te zien op wat voor inspirerende manier de eerste start-ups van deze kans gebruikmaken.’

Yes!Delft is de eerste organisatie die een partnership tekent. Samen met Microsoft  bieden zij dertig startende tech-ondernemingen per bedrijf een gratis Azure-licentie ter waarde van 109.690 euro (120.000 dollar). Daarnaast worden de betreffende start-ups ondersteunt met kennis en advies, bijvoorbeeld aan de hand van tweewekelijkse consult- en mentorsessies. De samenwerking geldt voor een jaar, en wordt eventueel bij succes verlengd.

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips