DevTips.NET

Acer klopt Microsoft met Windows 10 smartphone

vrijdag 4 september 2015

Microsoft zelf moet nog met een Windows 10 smartphone op de proppen komen, maar Acer heeft er al een. Op de IFA in Berlijn werd de Acer Liquid M330 voorgesteld.

De telefoon werkt met Windows 10 en is daarmee de eerste smartphone die officieel onder dat systeem draait. Gebruikers die geen zin hebben in Windows 10 kunnen een soortgelijke smartphone aanschaffen die draait onder Android 5.1.

Dat apparaat wordt onder de naam Z330 op de markt gebracht.

Acer mikt met deze telefoons duidelijk op de onderkant van de markt. De smartphones hebben een Snapdragon 210 processor die de beschikking heeft over 1 GB werkgeheugen. Aan zowel de voor- als de achterzijde heeft de telefoon een camera met een relatief magere 5 MP sensor. Daarentegen gaan deze telefoons voor een bedrag van 129 euro over de toonbank.

De M330 en Z330 hebben de beschikking over een scherm met een diagonaal van 4,5 inch. De eerste testgebruikers zijn niet erg te spreken over de kwaliteit van het scherm, vooral het gebrek aan contrast valt ze op. Acer zelf doet er geen mededelingen over, maar het lijkt er op alsof het scherm een WVGA resolutie heeft (768x480 pixels).

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips