DevTips.NET

Microsoft Nederland breidt Azure-team uit

maandag 28 september 2015

Microsoft Nederland breidt Azure-team uit

28-09-2015 10:34 | Door Pim van der Beek | Lees meer artikelen over: Azure, Azure | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Windows Azure

Microsoft Nederland zoekt veertig nieuwe medewerkers voor Azure-projecten.

Het gaat om zowel technische- als verkoopfuncties. Het bedrijf ziet de vraag naar cloudcomputing-projecten groeien en is om die reden een werving van cloudspecialisten gestart.

Het zoekt onder meer cloud solution architecten. Die medewerkers zijn verantwoordelijk voor het verplaatsen van workloads van klanten naar het Azure-platform. Ook werft het data solution architecten. Zij helpen klanten om de data van het Azure cloud-platform door te vertalen naar de bedrijfsdoelstellingen. De leverancier werft ook principal solution specialist. Zij worden ingezet voor de verkoop van uitgebreide Azure-diensten aan bedrijven en organisaties.

Microsoft Nederland levert Azure-diensten aan verschillende organisaties. Zo zet PostNL Microsoft Azure in voor applicatieontwikkeling en -onderhoud. Heineken gebruikt het cloudplatform voor wereldwijde marketingprojecten en de gemeente Zeist zet het platform in om medewerkers mobiel te laten werken.

Volgens de leverancier laten die voorbeelden zien dat Nederland vooroploopt in de adoptie van cloudtechnologie. Met de uitbreiding van het aantal medewerkers moet het versneld op die ontwikkeling inspringen.

Azure

Microsoft Azure is een cloudapplicatie- en infrastructuurplatform voor softwareontwikkeling en hosting van schaalbare ict-toepassingen voor organisaties en consumenten.

Het platform integreert in oplossingen van derden zoals: IBM, Oracle, Citrix, SAP Hana en een toenemend aantal oplossingen op basis van open source en open standaarden, zoals Hortonworks, Cloudera, Docker, Puppetlabs, Linux, Revolution R, Python, PHP, Java en Node.js.

Diensten worden geleverd vanuit een wereldwijd cloudnetwerk van datacenters verspreid over negentien regio's De leverancier zegt dat het zijn capaciteit wereldwijd elke zes maanden ziet verdubbelen.

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips