DevTips.NET

Microsoft bestaat voortaan uit drie bedrijfsunits

woensdag 30 september 2015

Microsoft kondigt aan de zes bedrijfseenheden waaruit het bedrijf nu bestaat, uit elkaar te trekken en opnieuw te groeperen in drie nieuwe units.

De reorganisatie heeft vooral gevolgen voor de manier waarop Microsoft zijn financiƫle resultaten presenteert. De die nieuwe eenheden zijn:

Frank Brod, vice-president Finance and Accounting, zegt dat de nieuwe structuur beter in lijn ligt met de ambities van CEO Satya Nadella het bedrijf in te richten rond mobile, cloud en platformen.

Hij claimt dat de nieuwe structuur meer transparantie brengt. De vraag is of dat ook zo is. Een van de gevolgen van het besluit is bijvoorbeeld dat Microsoft niet meer apart zal rapporteren over de verkoopcijfers van de Xbox en Lumia-smartphones. Door onderdelen die traditioneel veel omzet genereren te combineren met activiteiten die minder of zelfs geen winst maken, is het lastiger voor niet-ingewijden om duidelijkheid te krijgen over de prestaties van de verschillende onderdelen.

De herschikking van bedrijfseenheden gaat onmiddellijk is. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers op 22 oktober krijgen de financieel analisten voor het eerst te maken met de nieuwe structuur. Microsoft heeft beloofd ook een overzicht te geven volgens de oude indeling zodat een vergelijking kan worden gemaakt.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips