DevTips.NET

Microsoft met nieuwe laptop, tablet en Lumia's volop in hardware

woensdag 7 oktober 2015

Microsoft heeft gisteren zijn eerste laptop op de markt gebracht. Voorlopig is dit Surface Book alleen in de VS en Canada te koop.

Met de Surface Book breidt Microsoft zijn activiteiten als hardwaremaker uit. Het bedrijf kondigde tevens een nieuwe versie van de Surface Pro-tablet aan, de Surface Pro 4.

Daarnaast kwam Microsoft met twee nieuwe Lumia-smartphones die uitgerust zijn met ‘vloeibare koeling’.

De Surface Book is voorzien van een 13,5 inch scherm dat los gekoppeld kan worden van het toetsenbord, waardoor een grote tablet overblijft. De laptop draait op Core i5- en Core i7- Intel Skylake-processors. Daarnaast is hij voorzien van maximaal 16 GB ddr4- en 1 TB ssd-opslag. Voorlopig is de laptop alleen in de VS en Canada verkrijgbaar en wel voor rond de 1500 dollar.

De Surface Pro 4-tablet is vooral dunner dan zijn voorganger: 8,4 mm in plaats van 9,1 mm. De tablet is voorzien van een 12,3 inch scherm dat is voorzien van een Gorilla Glass 3-laag die 0,4 mm dik is. De Surface Pro draait op Intel Skylake-processors waarvan de i7-dualcore de krachtigste uitvoering is. Er kan maximaal 16 GB ddr4- en 1 TB ssd-geheugen bij geleverd worden. De tablet is in Nederland vanaf 19 november verkrijgbaar voor prijzen vanaf 999 euro tot 2499 euro.

De twee Lumia-smartphones, de Lumia 950 en de Lumia 950 XL zijn voorzien van Oled-schermen, apadtive antenna-technologie met twee antennes en zogeheten vloeibare koeling. Details daarover gaf Microsoft niet. Wel maakte Fujitsu in maart bekend deze technologie te hebben ontwikkeld. De telefoons zijn voorzien van schermen van respectievelijk 5,2 inch en 5,7 inch. Ze zijn tevens uitgerust met irisscanners. De smartphones zullen volgende maand op de markt komen en kosten dan rond de 600 en 700 euro.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips