DevTips.NET

Spoelstra spreekt: Microsoft `Vind ik leuk'

woensdag 7 oktober 2015

Natuurlijk is het leuk. Dat moet ook wel want alles moet tegenwoordig leuk zijn.  Zo gaat Microsoft  het voor zakelijke gebruikers mogelijk maken om in Outlook e-mails te 'liken', net als op sociaal media.  Als je een mailtje krijgt dan kun je de afzender complimenteren met zijn mail door de mail te ‘liken’.

Welke onzekere vrouw heeft dit bedacht? Waarom zou je dit willen? Om te slijmen als je baas een mail stuurt? Ga je extra veel mails versturen om maar zo veel mogelijk ‘likes’ te krijgen? Wat als je een mailtje stuurt en niemand vindt hem leuk?

De ‘vind ik leuk’ knop is natuurlijk een soort poll. En polls daar zijn we tegenwoordig gek op. We willen ook om de drie dagen weten hoeveel zetels de PVV heeft gewonnen. Nou voorlopig nog niks want er zijn geen verkiezingen. 

Ik ben ook zo bang dat het van mij wordt verwacht dat ik mailtjes ga ‘liken’. Net zoals men verwacht dat je enthousiast reageert als je een cadeautje uitpakt. Ook al krijg je rommel van de Xenos, je moet blij verrast kijken, anders ontstaat er een hele gênante situatie.  Voor allebei. De ‘Vind ik leuk’-knop krijgt bij mij dus geen duim omhoog. Ik zou het wel zeer op prijs stellen dat ik een  ‘Vind ik niet leuk’-knop krijg. Ik durf te wedden dat mijn inbox dan eindelijk weer een beetje overzichtelijk wordt.

En om nog even op het eerste terug te komen, wat als men mijn optreden niet leuk vindt? Dan doe ik gewoon hetzelfde als wat Capgemini doet. Ik verstuur de factuur. Vind ik leuk.

Computable

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips