DevTips.NET

Microsoft komt met nieuwe test build Windows10

dinsdag 13 oktober 2015

Microsoft heeft gisteren een preview voor een Windows 10-update beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Daarin is in elk geval een nieuwe Messaging-app met Skype-integratie te vinden.

Het gaat om de Windows 10 test build 10565, die bestemd is voor pc-testers. Verwacht wordt dat een definitieve Threshold 2-update van Windows 10 in november wordt uitgebracht.

De test build is bestemd voor deelnemers aan het Insiders-programma in de Fast Ring.

De nog te testen update bevat veel nieuwe functionaliteit. Zo zijn Skype messaging-, calling- en video-apps erin geïntegreerd. Zij vervangen de oude Metro-stijl Skype-app. Deze apps zullen ook in Windows 10 Mobile worden geïntegreerd.

Daarnaast is  Cortana verbeterd. Zo kunnen gebruikers voortaan met een stylus-pen opdrachten schrijven aan Cortana. Ook haalt de spraakassistent informatie over allerhande evenementen uit e-mails en waarschuwt dan de gebruiker dat het evenement er aan komt.

Ook kunnen favorieten en leeslijsten in Edge gesynchroniseerd worden. Nieuw is ook dat Windows 10 de laatst gebruikte printer instelt als standaardprinter.

Daarnaast zijn  een aantal problemen in Windows 10 verholpen. Zo worden apps uit de Windows Store automatisch geüpdatet. Ook kunnen gebruikers contacten uit de People-app vastzetten op het Start-menu. Daarnaast is het makkelijker gemaakt om een productkey van een oudere Windows-versie in te voeren bij de activatie van Windows 10.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips