DevTips.NET

Facelift Microsoft Dynamics AX klaar

vrijdag 20 november 2015

Microsoft onthulde gisteren Dynamics AX, een cloudgebaseerde versie van zijn Enterprise Resource Planning (ERP)-software, met een geheel nieuwe interface en moderne interactiemogelijkheden.

De interface van Microsoft Dynamics is volledig op de schop gegaan. Voor de nieuwe versie is goed gekeken naar de ontwikkelingen bij software die is bestemd voor de consumentenmarkt.

De browsergebaseerde vensters hebben veel elementen van de Office 365 suite en een eenvoudiger uitwisseling met de standaard kantoortoepassingen. Een van de zaken die het gebruikers gemakkelijker moet maken is Task Guides, een hulpmiddel dat een soort macro's bouwt van vaak uitgevoerde handelingen door ze simpelweg eenmaal voor te doen.

Een opmerkelijke vernieuwing is ook de rol die Cortana krijgt, de digitale assistent die haar acties uitvoert met de inzet van kunstmatige intelligentie. Verder is er een koppeling met Azure Machine Learning en Power BI. Verder kunnen verschillende gebruikers met Work Spaces de interface inrichten zoals ze het zelf het prettigst werken vinden.

Microsoft Dynamics is nu ook een lid van wat Microsoft de Universal App familie noemt. Die toepassingen zijn even gemakkelijk op een smartphone te gebruiken als op een desktop. De interface is dan ook op HTML5 gebaseerd. Microsoft verwacht eind dit jaar een publieke bètaversie beschikbaar te hebben. De officiële introductie volgt dan in het eerste kwartaal van 2016. Abonnementsprijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Later volgt ook een versie die organisaties in het eigen datacentrum kunnen draaien.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips