DevTips.NET

Microsoft helpt bedrijven upgraden naar IE 11

woensdag 25 november 2015

Microsoft heeft een aantal aanpassingen gedaan aan Internet Explorer 11 Enterprise Mode zodat organisaties makkelijker kunnen over stappen van de oudere IE-versies. In januari staakt Microsoft de ondersteuning van veel van deze oude IE-versies.

Vanaf 12 januari 2016 houdt Microsoft op met het bijwerken van veel van de Internet Explorer-versies.

Bij heel wat bedrijven is het aanhouden van de oudere versies nodig omdat hun legacy-toepassingen niet overweg kunnen met de nieuwste versie van de browser.

Voor de meeste besturingssystemen is vanaf die datum Internet Explorer 11 de enige versie die Microsoft up-to-date houdt met beveiligingsaanpassingen en support. Microsoft heeft nu aangegeven de Enterprise Mode te hebben aangepast zodat deze browser makkelijker oudere Web Apps kan tonen. De document modus bijvoorbeeld kan nu IE 5, IE 7, IE 8, IE 9 en IE 10 rendering emuleren. Tijdens het laden van de pagina's kiest de browser automatisch een van de emulaties op baiss van de inhoud van de pagina. De gebruiker kan echter daarna zelf een van de andere emulaties kiezen, mocht de automatisch gekozen emulatie niet het beste beeld geven.

Microsoft bracht eerder al Enterprise Site Discovery uit als gereedschap om na te gaan welke apps de site bezoekers gebruiken en hoe deze apps zijn opgebouwd, bijvoorbeeld welke Active X -elementen worden gebruikt.

Nieuw is de ondersteuning voor HTTPS poorten in de Enterprise Mode van de browser. Klanten hadden daar bij Microsoft op aangedrongen. Uitleg en aanbevelingen rond het gebruik van de Enterprise Mode en de Enterprise Site Discovery zijn weer ondergebracht in een nieuw softwaregereedschap genaamd Web Application Compatibility Lab Kit.


Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips