DevTips.NET

Microsoft geeft meer info over Windows 10-updates - nou ja, info

woensdag 10 februari 2016

Het is één van de punten waarop de kritiek op Windows 10 aanhoudt: het gebrek aan informatie over wijzigingen die Microsoft maandelijks in de code aanbrengt. Een nieuwe website van Microsoft belooft meer openheid.

Met de Windows 10 Update History wil Microsoft tegemoetkomen aan reacties van Windows 10-gebruikers op het zwartedooskarakter van de updates van Windows 10.

Niet weten wat je precies installeert zit gebruikers met complexere omgevingen niet lekker. En zeker in bedrijfstoepassingen houdt dat ook een risico in ... op zijn minst op meer werk, als een update problemen geeft en je geen idee hebt waar je de oplossing moet zoeken.

Voor het eerst specificeert Microsoft nu, wat er is veranderd c.q. verbeterd aan de Windows 10-code. Dat doet het zowel voor de update van de november-editie (versie 10586), waar de consumenten en de meeste bedrijven mee werken, als voor de update van de eerste editie, de juli-editie (versie 1024), waar bedrijven in voorkomende gevallen tot 10 jaar mee kunnen blijven werken.

Of de critici erg blij worden van de details die Microsoft nu vrijgeeft, staat te bezien. 'Fixed issue that didn't allow simultaneous install of apps from the Windows Store and updates from Windows Update', daar zal niemand wakker van liggen. Dat geldt ook voor 'Improved security in the Windows kernel', al vraag je je natuurlijk wel af wat dat behelst.Of voor 'Fixed issue that delayed the availability of songs added to the Groove Music app in Windows 10 Mobile,

Maar bij formuleringen als 'Fixed additional issues with the Windows UX, Windows 10 Mobile, Internet Explorer 11, Microsoft Edge, and taskbar' dringt zich de vraag op, waarom Microsoft dat überhaupt meedeelt als er geen extra details worden vrijgegeven. En wat denk je van de formuleringen als 'Fixed issues with authentication, update installation, and operating system installation' of 'Fixed issue that didn't allow a Windows 10 PC to remotely configure a server'. Welke issues, denk je dan, en kan de verandering daarvan gevolgen hebben waar ik op bedacht moet zijn?

Het valt niet te verwachten dat Windows History Update de kritiek zal doen verstommen, als de informatie zo summier blijft als deze nu is.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips