DevTips.NET

Windows 10 Anniversary Update vraagt iets meer van de hardware

dinsdag 24 mei 2016

Het is niet wereldschokkend, maar toch opmerkelijk.Voor het eerst sinds 2009 verhoogt Microsoft de eisen waaraan nieuwe systemen met Windows moeten voldoen ietsje.

Specifiek gaat het daarbij om de 32-bitversie van Windows 10. Pc-fabrikanten zullen voortaan 2 gigabyte aan RAM moeten installeren om Windows 10 op hun systemen te kunnen zetten.

Windows 10 blijft wel werken op 32-bitsystemen met minder geheugen Maar dat zal na de Anniversary Update waarschijnlijk dus wel wat stroperiger gaan.2 gigabyte ligt overigens ver onder de aanbevolen hoeveelheid RAM. Om prettig te kunnen werken is 6 tot 8 gigabyte aan te bevelen.

Microsoft heeft nog enkele andere wijzigingen in petto. De eerste betreft de verruiming van de ondersteuning van schermafmetingen. Windows 10 draait voortaan op schermen van 7 inch of groter; dat was 8 inch. En Windows Mobile kan voortaan tot schermen van 9 inch worden gebruikt; dat was 7,99 inch. Windows Mobile vraagt voortaan ook iets meer opslag: 1 gigabyte RAM en 8 gigabyte interne opslag; dat was 512 megabyte en 4 gigabyte.

Zoals eerder gemeld moeten systemen na 28 juli uitgerust zijn met een Trusted Platform Module 2.0-chip. De optie om van deze beveiligingsvoorziening versie 1.2 te gebruiken vervalt dan.


Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips