DevTips.NET

Microsoft: 3 maal Windows 10 Update per jaar 'too much'

dinsdag 24 mei 2016

Het lukt Microsoft niet om drie maal per jaar een functionele oppepper te geven aan Windows 10, zoals eerder belooft. Het bedrijf heeft partners een nieuw schema voorgeschoteld.

Voor de introductie van van Windows 10 krap een jaar geleden, spiegelde Microsoft klanten en partners nog voor dat het nieuwe besturingssysteem niet langer schoksgewijs met Service Packs van nieuwe functionaliteit zou worden voorzien,

Een min of meer continue aanpassing zou bereikt worden met drie functionele updates per jaar, naast de maandelijkse veiligheidsupdates.

In november begon het bedrijf al wat te tornen aan die stelling door bij de Fall Update in november een ritme van twee tot drie updates per jaar in het vooruitzicht te stellen. De volgende update liet echter lang op zich wachten. De Anniversary Update die vermoedelijk eind juli beschikbaar komt, is pas de eerste sinds de Fall Update. 

Nu heeft Microsoft officieel op de WinHEC-conferentie aan partners laten weten dat er niet meer dan twee functionele updates per jaar komen, meldt Computerworld.  Chris Riggs, de senior program manager meldde dat in een voordracht over "Windows as a Service" (WaaS). Dat is de naam die Microsoft heeft bedacht voor het nieuwe onderhoudsmodel.

In de eerste vier maanden na het uitkomen van een nieuwe update krijgen alleen consumenten en bedrijven die zijn ingeschreven op de 'Current Branche' (CB)  de aangepaste versie. In die periode moeten alle kinderziekten uit de update zijn opgelost. Vervolgens komt de update in de 'Current Branche for Business' (CBB). Bedrijven hebben 12 maanden de tijd om deze update te installeren op hun pc's. Daarna stopt Microsoft met het verstrekken van veiligheidsupdates voor de voorgaande functionele update. 

Computerworld wijst er op dat in het geval van de Fall Update Microsoft pas vijf in plaats van vier maanden na het uitkomen in de CB een build van de Fall Update in de CBB-ring uitbracht. Dat betekent dat bedrijven in de CBB nog tot april 2017 de tijd hebben deze versie in gebruik te nemen. Riggs noemde in zijn presentatie de volgende build die in de CBB beschikbaar komt '1607'. Deze codering bestaat uit het jaar en de maand dat de originele update uitkomt, in dit geval de Anniversary Update waarmee zoals verwacht deze in juli in de CB komt. Build 1607 zou dan dus in november 2016 in de CBB komen. Bedrijven hebben dan tot januari 2018 om deze te implementeren.

 

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips