DevTips.NET

Clean install Windows 10 makkelijker gemaakt

maandag 20 juni 2016

Microsoft werkt aan een tool die in één klap alle bloatware van de pc-fabrikant verwijdert en een schone versie van Windows 10 installeert.

Microsoft heeft het softwaregereedschap nu beschikbaar gemaakt voor deelnemers aan het Insider-testprogramma. Maar volgens The Verge heeft het er alle schijn van dat Microsoft de software voor iedereen beschikbaar wil maken. 

De tool is in eerste instantie bedoeld voor deelnemers aan het Insiderprogramma, die na het werken met een aantal niet geheel bugvrije bètaversies, nu hun pc willen opschonen.

Maar het gereedschap is ook uitermate geschikt om een nieuwe pc te ontdoen van alle software die een pc-producent doorgaans ongevraagd heeft toegevoegd.

Het gaat dan bijvoorbeeld om proefversies van antimalwareprogramma's die vaak erg lastig te verwijderen zijn, maar wel de werking van andere beschermingssoftware of installatieprocedures in de weg zitten.

Het Insiderprogramma voor Windows 10 komt nu weer in een stille periode. De aandacht is nu gericht op het wegwerken van alle bugs die de Anniversary Update nog teisteren. Er wordt geen nieuwe code meer aan toegevoegd. De officiële introductiedatum is nog niet vastgesteld maar algemeen wordt aangenomen dat de nieuwe versie eind juli komt, precies een jaar na de introductie van de eerste officiële versie van Windows 10.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips