DevTips.NET

Chrome slurpt stroom, toont Microsoft aan

dinsdag 21 juni 2016

Microsoft probeert het imago van zijn nieuwe Edge-browser op te poetsen in een vergelijking met andere browsers.

Edge heeft duidelijk niet de populariteit van zijn voorganger - Internet Explorer - kunnen prolongeren. En dat terwijl er op Internet Explorer veel is aan te merken. Maar Edge mist nog altijd belangrijke eigenschappen, zoals de mogelijkheden extensies toe te voegen.

Met de Anniversary Update van Windows 10 in juli komt er ook een nieuwe versie van Edge die deze mogelijkheid wel heeft. 

Ondertussen probeert Microsoft aan te tonen dat het gebruik van de Edge-browser zo gek nog niet is. Het bedrijf deed een benchmark van de populaire browsers op stroomverbruik. Wat we allemaal al wisten: Chrome - op het moment de meestgebruikte browser - is een energievreter.

Microsoft deed drie tests: een laboratoriumexperiment waarbij een normaal surfgedrag langs een reeks populaire websites werd gesimuleerd met een gestandaardiseerde workload. In de tweede test liet Microsoft een HD-video streamen en noteerde hoe lang een browser dat volhield op een volle acculading. De derde test bestond uit het versturen van een set telemetriegegevens.

In de eerste test kwam Edge als beste uit de bus met een gemiddeld verbruik 2068 mW, Firefox verbruikte in dezelfde test 3161 mW, Chrome 2819 mW en Opera 3077 mW.

De uitslag van de tweede test:

Ook in de derde test bleek Edge zuiniger dan zijn rivalen, waarbij Chrome bijna twee keer zo veel energie gebruikt als Edge.

Google heeft al eerder erkend dat Chrome veel stroom verbruikt en heeft beterschap beloofd. Dat leidde tot nog toe nog niet tot het gewenste effect. Microsoft zegt dat de nieuwe basis waarop Edge is gebouwd, de betere prestaties mogelijk maken.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips