DevTips.NET

'Microsoft stopt met Surface-lijn'

maandag 27 juni 2016

Microsoft kondigt aan te stoppen met de productie van de Surface 3. Het is maar de vraag of er een opvolger komt.

De productie van de Surface 3 stopt tegen het eind van het jaar, heeft Microsoft aangekondigd. Hoewel er veel bewondering was voor de verschillende versies in deze laptop/tabletlijn, heeft het er alle schijn van dat Microsoft geen nieuwe Surface-versies in de pijplijn heeft zitten.

De Surface 3 werd in mei 2015 uitgebracht, als voordelig geprijsde versie van de Surface Pro-series.

Vorig jaar oktober kwam de Surface Pro 4 kwam uit, samen met de Surface Book, die met een harder toetsenbord meer weg heeft van een klassieke laptop. Verwijzingen naar nieuwe Surface-hardware zijn sindsdien uitgebleven.

Volgens ZDNet had Microsoft vorig jaar problemen met de SkyLake-processors van Intel. Nu zou het bedrijf niet staan te springen de nieuwste processors - KabyLake - te gebruiken in hardware en daarom de introductie voor zich uit te schuiven. In de Surface 3 werd de Cherry Trail Atom processor gebruikt, maar van die processorlijn is geen update meer geweest sinds het eerste kwartaal 2015, signaleert Ars Technica. Daardoor zou het lastig zijn een opvolger van de Surface 3 te ontwerpen. Uitstel van de introductie van nieuwe hardware zou Microsoft ook meer ruimte geven voor een goede introductie van de Anniversary Update van Windows 10. Nieuwe hardware zou dan pas in het voorjaar van 2017 komen.

Ondertussen zijn de voorraden van de Surface 3 nagenoeg opgedroogd, constateert Ars Technica. Vooral bij online-winkels is vaak bestellen onmogelijk en wordt er geen datum genoemd waarop nieuwe beschikbaarheid te verwachten is.


Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips