DevTips.NET

Windows 10 push faalt: geen miljard W10-pc's halverwege 2018

maandag 18 juli 2016

Microsoft heeft nu al toegegeven dat het ambitieuze doel om halverwege 2018 een miljard pc's op het Windows 10- besturingssysteem te hebben draaien, niet realistisch is.

De adoptie van Windows 10 gaat sneller dan van welk ander besturingssysteem tot nog toe. Een jaar na de officiĆ«le introductie  van Windows 10 maken zo'n 350 miljoen pc's er elke maand actief gebruik van.

Maar de groei in het gebruik is niet voldoende om over twee jaar de mijlpaal van een miljard pc's met Windows 10 te bereiken. Die doelstelling had Microsoft zich gesteld bij de introductie op 29 juli vorig jaar.

Een jaar lang Windows 7 en Windows 8.1-gebruikers pushen naar een overstap, op een steeds dwingender manier, heeft niet het beoogde effect gehad. Volgens een woordvoerster van Microsoft heeft het te maken met de aandacht die het bedrijf moest besteden aan de smartphone-hardware business, meldt The Register.

Het zijn niet alleen de consumenten die niet in de plannen van Microsoft mee willen gaan. Microsoft had ingeschat dat bedrijven sneller zouden overschakelen op het veiliger en makkelijker onderhoudbaar Windows 10. Maar veel IT-afdelingen redeneren dat je niets moet veranderen wat goed werkt. Na een soms moeizame overstap van Windows XP naar Windows 7 of Windows 8.1 zijn zij vooral gebaat bij rust en stabiliteit.

Naar verwachting volgt de komende twee weken nog wel een flinke opleving van het aantal Windows 10-migaties, met name van consumenten die toch nog van de gratis upgrade willen profiteren.


Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips