DevTips.NET

Gratis Windows 10: nu of nooit

vrijdag 22 juli 2016

Bel voor de laatste ronde: Komend weekend is het laatste weekend om nog gebruik te maken van de gratis upgrade naar het nieuwste pc-besturingssysteem van Microsoft.

Vrijdag 29 juli is het een jaar geleden dat Microsoft Windows 10 introduceerde voor het grote publiek. Gebruikers van Windows 7 en 8.1 kregen een jaar de tijd om zonder extra kosten over te stappen naar de nieuwe variant.

En daar is in de loop van het jaar geen verandering in gekomen. Wie na vrijdag nog een oudere pc wil voorzien van Windows 10 moet een licentie aanschaffen. Die gaat minimaal 119 dollar kosten.

Een alternatief is dan maar gelijk een nieuwe pc aan te schaffen waar Windows 10 op is voorgeïnstalleerd. Die prijzen variëren vanaf 37,99 euro voor de Home-versie tot een vanafprijs van 44,49 euro voor een Pro-versie.

Het voordeel is wel dat het gepush van Microsoft om over te stappen vanaf volgende week vrijdag ook tot het verleden behoort. De Windows Upgrade-app in de taakbalk verdwijnt. Het Windows-icoontje is sinds vandaag ook van een alarm-icoontje en een herinnering voorzien.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips