DevTips.NET

Nieuwe ontslaggolf bij Microsoft

vrijdag 29 juli 2016

Microsoft kondigt aan dat opnieuw 2850 mensen hun baan verliezen.

De ontslagen komen bovenop de 1850 werkplekken die eerder dit jaar werden aangewezen als overtollig.

De nieuwe ontslagronde treft wederom vooral de divisie waar de telefoonactiviteiten van Nokia werden ondergebracht.

Daarnaast vervalt ook een aantal banen bij de wereldwijde verkooporganisatie. De reorganisatie moet halverwege 2017 zijn afgerond, blijkt uit een document dat Microsoft heeft ingediend bij de beurstoezichthouder SEC.

De afslanking bij de hardwaredivisie is het directe gevolg van het besluit bij Microsoft een punt te zetten achter de strategie die Microsoft tot een toonaangevende speler moest maken in de verkoop van smartphones. De acquisitie van de mobieletelefoonactiviteiten Nokia in 2015 zou Microsoft daarin een vliegende start moeten geven. Maar Nokia had de jaren daarvoor ook al last gehad van tanende belangstelling voor zijn toestellen en de overstap naar Windows Phone als besturingssysteem bracht daar ook voor de overname geen verandering in.

Microsoft heeft nu een 'rebranding' van zijn smartphone op het oog. De toestellen krijgen in plaats van de Lumia-merknaam het 'Surface'-label, net als de laptop-tablet hybrides en het grote scherm, de Surface Hub. Microsoft is van plan slechts een heel beperkt aantal premium-toestellen uit te brengen.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips