DevTips.NET

Microsoft geeft tips tegen 'bevriezing' van Windows 10

maandag 15 augustus 2016

Microsoft erkent dat er problemen kunnen optreden met de Anniversary Update van Windows 10. Het geeft enkele tips om het probleem te omzeilen terwijl het aan een definitieve oplossing werkt

Na de verspreiding van de Anniversary Update kregen verscheidene gebruikers van Windows 10 last van vastlopers.

Dat lijkt te liggen aan het gebruik van solid state disks als locatie van het besturingssysteem, in combinatie met opslag van data en apps op een ander opslagmedium, zegt Microsoft. Het werkt momenteel aan een oplossing van het probleem.

In de tussentijd kan men de problemen volgens Microsoft omzeilen door in Safe Mode te werken - wat niet echt een aantrekkelijke optie is natuurlijk - of door terug te keren naar een eerdere 'build' van Windows 10. Eén methode is gebruikmaken van de Recovery Console. Die bereikt men door na het opkomen van het inlogscherm te herstarten met de Shift-toets ingedrukt. Bij de opties die dan op het scherm verschijnen kan men bij Problemen oplossen, geavanceerde opties de keuze 'eerdere build' aanklikken.

Lukt dat niet, dan kan dat in de veilige modus ook via de Settings-app. Daar moet je dan de optie Update & beveiliging kiezen, en dan het tabje Herstel. De button Start bij het kopje Terug naar een eerdere Build zet dan het proces in werking om de Anniversary Update terug te draaien. Het is daarna natuurlijk wel zaak te voorkomen dat de Anniversary update opnieuw wordt geïnstalleerd. Automatisch updaten moet daarom uitgeschakeld worden tot Microsoft de fix klaar heeft. Getroffenen kunnen zich daarvan op de hoogte laten stellen door zich in te schrijven op het Windows 10-forum.

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips