DevTips.NET

Microsoft voorziet onheil bij Windows 10 Update in oktober

vrijdag 21 september 2018

Te volle opslag leidt mogelijk tot een dode computer.

Microsoft waarschuwt klanten er voor te zorgen dat er vóór de installatie van de komende grote Windows 10 Update volgende maand voldoende schijfruimte beschikbaar is.

De Windows 10 October Update vergt minimaal 10 GB vrije schijfruimte.

Is die niet beschikbaar en wordt de update toch geïnitieerd, bestaat de kans dat de computer na de update niet meer op wil starten. Vooral voor mensen die een Windows 10-pc kochten en bespaarden op de opslagcapaciteit door bijvoorbeeld een 32 GB-variant te kiezen, wordt de update-eis een ware uitdagin, constateert ZDNet.

Windows Update controleert niet of er voldoende schijfruimte beschikbaar is voor de update, waarschuwt Microsoft.

In de October Update heeft Microsoft juist een tooltje ingebouwd - de Storage Sense app - dat gebruikers er toe moet aanzetten regelmatig hun overbodige bestanden op te ruimen en grote bestanden zoals foto's en video te verplaatsen naar een externe opslag. Die handelingen kunnen zelfs gedeeltelijk worden geautomatiseerd. Maar voordat de update is geïnstalleerd, hebben computergebruikers daar weinig aan.

Een goed advies is dus om handmatig de map tijdelijke bestanden te legen, net als de prullenbak en download-map. Verder is het verstandig kritisch te kijken naar het gebruik van apps op de pc en alle niet of weinig gebruikte software te deïnstalleren.

is redacteur, online coördinator en heeft als belangrijkste aandachtspunt Innovatie en Strategie.

Telefoon: +31202356411
E-mail: t.doorenbosch@agconnect.nl

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips