DevTips.NET

Heeft de Android-markt nog plek voor HTC en Microsoft?

maandag 14 oktober 2019

HTC en Microsoft kondigden vorige week vlak na elkaar aan dat ze weer meer in gaan zetten op de smartphone-markt. Dat is echter een markt die al behoorlijk verzadigd is. Hebben zij hier nog wel bestaansrecht in?

HTC is natuurlijk nooit helemaal van de smartphone-markt verdwenen, maar wel beduidend minder actief geworden.

Waar het bedrijf in 2011 nog 11 procent van de smartphones wereldwijd verkocht, staat het bedrijf nu bij ‘Others’ in rapporten hierover. Het marktaandeel is nu dus weinig noemenswaardig meer.

Yves Maitres, sinds een paar weken CEO van HTC, heeft daar ook wel een verklaring voor. "Bedrijven als Apple, Samsung en, meest recent, Huawei hebben geweldig geïnvesteerd in hun hardware. Wij hebben dat niet gedaan omdat we geïnvesteerd hebben in innovatie in VR”, vertelde hij bij de aankondiging dat HTC weer actiever wordt op de smartphone-markt.

Bij Microsoft is het iets anders verlopen. Dat bedrijf onthulde in 2017 dat het helemaal stopte met de ontwikkeling van nieuwe telefoon-hardware. Voor Windows 10 Mobile, het besturingssysteem voor smartphones, werden alleen nog onderhoudsupdates uitgebracht.

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips