DevTips.NET

Microsoft geeft Teams nieuwe functies voor privégebruik

dinsdag 31 maart 2020

Teams krijgt optie om groepen aan te maken met familie en vrienden.

Microsoft wil dat zijn communicatie-app Teams niet alleen voor zakelijke doeleinden te gebruiken is, maar ook voor privéaangelegenheden gebruikt kan worden. Daartoe voorziet het bedrijf de app van nieuwe functies.

Microsoft stipt in een blogbericht aan dat veel mensen worstelen met diverse apps om verantwoordelijkheden voor zowel werk als het privéleven te beheren.

Het bedrijf ziet zelf een wereld voor zich waarbij nog maar één app gebruikt kan worden, namelijk Teams. Om dat mogelijk te maken, verschijnen de komende maanden nieuwe functies.

Het idee is dat gebruikers Teams kunnen inzetten om groepen aan te maken, waarin ze bijvoorbeeld plannen kunnen maken met vrienden, boodschappenlijstjes kunnen delen en kunnen videobellen. Ook krijgen consumenten toegang tot OneDrive, de cloudopslagdienst van het bedrijf. 

De nieuwe elementen moeten de komende maanden als preview beschikbaar worden in de mobiele Teams-app. Consumenten kunnen tot die tijd nog het beste gebruikmaken van Skype om met vrienden en familie in contact te blijven, aldus Microsoft. Wanneer de functies precies verschijnen, is nog niet bekend.

Redacteur bij AG Connect. Schrijft onder meer over de IT-arbeidsmarkt, IT-onderwijs, software-ontwikkeling en zakelijke software. 

e.meijer@agconnect.nl

Automatiseringgids

Lees meer...

comments powered by Disqus

Overige NieuwsTips